Smakfulle kanelsnurrer med frisk smak av eple fra eplejuice i deigen og eplemost i fyllet.
Ingredienser - dette trenger du:
Til bolledeigen
25g fersk gjær
2,5dl eplejuice
0,5dl sukker
1ts kardemomme
1klype flaksalt
8,5dl finbakstmel
75g romtemperert smør
1stk egg
perlesukker
Fyll til snurrene
50g romtemperert smør
2ss sukker
0,5ss kanel
0,5ss maizenna
0,5dl Røds Frukt eplemost
Fremgangsmåte - slik gjør du:
Smuldre gjæren i bakebollen til en kjøkkenmaskin.
Varm opp eplejuicen til den blir fingervarm, ca 37grader, og hell i bakebollen.
Rør eplejuice og gjær til det er oppløst.
Tilsett sukker, kardemomme, salt og mesteparten av melet. Elt deigen i 5 minutter.
Tilsett smøret litt etter litt.
Elt deigen videre i ca 10minutter til du har en glatt og smidig deig. Den vil bli klissete først pga smøret, men vil bli glatt og smidig når smøret er elten inn.
Tilsett eventuelt resten av melet dersom deigen er for bløt.
La deigen heve i 30 minutter under et kjøkkenhåndkle. Mens deigen hever kan du røre sammen fyllet.
Rør sammen smør, sukker, kanel og maizena i en annen bolle.
Bland inn 1/2 dl av Røds Frukt eplemost i bollen. Etter heving er det tid for å blande fyllet og deigen.
Legg bolledeigen på et melet bord og kjevle ut til et rektangel.
Smør fyllet i den lille bollen utover den nederste halvdelen av rektangelet og brett den øverste delen over.
Press lett sammen med hendene for å feste kantene.
Bruk en skarp kniv eller en pizzaskjærer til å skjære ca 2cm brede remser i lengder. Del remsene i to, men ikke skjær helt igjennom. Remsen skal nå ligne et par bukser.
Tvinn sammen remsene og snurr remsene (buksebena) til en knyte.
Legg knuten på bakepapir med skjøten ned mot stekebrettet.
La knutene heve i 30 nye minutter.
Pensle knutene med vispet egg og strø over med perlesukker.
Stek i 7-8 minutter på 250grader.
Se oppskriften og endre mengde <her>